САЩ не бива да изключват вероятността от руска военна намеса във Венецуела, заяви

...
 САЩ не бива да изключват вероятността от руска военна намеса във Венецуела, заяви
Коментари Харесай

Адм. Фолър: Русия е като ранена отслабваща мечка, която атакува

 САЩ не трябва да изключват вероятността от съветска военна намеса във Венецуела, съобщи адмирал Крейг Фолър в изявление за " Гласът на Америка ". 
Наскоро той оглави обединеното командване на американските военноморски сили за района на Централна и Южна Америка.

" Смятам, че от Русия може да се чака всичко. Видяхме какво направиха в Сирия и би трябвало да сме подготвени, че това може да се повтори. " - разяснява адмиралът.

Фолър акцентира, че в този момент Съединени американски щати са съсредоточени върху намирането наполитическо и дипломатическо решение на рецесията във Венецуела.

" Заели сме се с това, което се случва сега - да облекчим страданията на хората. " - разясни офицерът, като добави, че американските военни не се месят в политиката. " Колкото до дълготрайния въпрос за предаването на властта, оставям го на политиците и дипломатите, ние ще сме готови да окажем поддръжка, когато ни помолят за това. " - ангажира се адм. Фолър.

По думите му, и трите латиноамерикански страни с недемократични режими - Венецуела, Куба и Никарагуа - са обект на интервенция от страна на Русия.

" В националната ни отбранителна тактика се отделя особено внимание на Русия и Китай... Макар че това са разнообразни случаи. Китай е възходяща икономическа мощ, която има законно право на свои бизнес ползи по света... Същевременно те отхвърлят да съблюдават разпоредбите на играта. " - установи адмиралът.

Той оприличи Русия на ранена мечка, която води война с демокрацията в Латинска Америка.

" Русия в действителност е ранена, отслабваща мечка, която нападна. " - разяснява Крейг Фолър.

Той добави, че Москва е основала в Никарагуа конструкция, оповестена като център за битка с престъпността и тероризма, чиято работа поражда въпроси.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР